בחירה של משטח עבודה בתהליך תכנון ועיצוב מטבח חדש היא חשובה מאוד, ולכך שתי סיבות עיקריות. האחת היא סיבה עיצובית- משטחי עבודה תופסים נפח בלתי מבוטל בחלל החדר ושטח הפנים שלהם הוא רב. אי לכך, לצבע ולמרקם שלהם השפעה עצומה על התוצאה הסופית של עיצוב החדר. סיבה נוספת היא שמשטח העבודה הוא אולי המרכיב הכי פונקציונלי וזאת משום שזהו האזור עליו עובדים, חותכים, וגם מנקים בתדירות הגבוהה ביותר, לכן מלבד שיקולים של אסתטיקה לא פחות חשוב שיקולים פרקטיים שילוו את הבחירה במשטח עבודה. חשוב שחומר הגלם יהיה מאוד עמיד לאורך שנים לתנאים של בלייה וכמו כן קל יחסית לתחזוקה. מה הן האפשרויות הנפוצות בשוק המטבחים ומה הם על היתרונות והחסרונות של כל מוצר על כך במאמר הבא:
שיש אבן קיסר-
מרבית האנשים מכנים את אבן קיסר כשיש קיסר, אך ליתר דיוק מדובר, לא מדובר בשיש כי אם באבן מעובדת עשויה ברובה קוורץ בשילוב פולימרים אשר יחדיו עברו תהליך עיבוד תעשייתי ייחודי. אבן קיסר הוא פיתוח ישראלי ומיוצר כולו בארץ. כיוון שהתפוצה של משטחי אבן קיסר ברחבי הארץ היא רבה גם זמן האספקה הוא מאוד מהיר. נוסף על כך ישנם אנשי מקצוע רבים המומחים בהרכבתו. יתרון נוסף למשטחי אבן קיסר טמון בקשת האפשרויות הרחבה של מרקמים וצבעים לבחירה המתעדכנים ללא הרף מדי שנה. משטחי אבן קיסר ידועים בעמידותם וחוזקם וכתוצא מכך נדרשת מינימום של עבודת ניקוי ותחזוקה על מנת לשמר אותם. החיסרון שלמשטח אבן קיסר הוא ברגישותו לחום- מה שמאלץ את המבשלים והאופים להימנע מלהניח עליו אובייקטים רותחים באופן ישיר ולהיעזר בחציצה של משטח מבודד חום כמו לוח עץ. משטחים מבודדים להנחת סירים ומחבתות ימנעו על כתמים בלתי ניתנים להסרה שעלולים להיווצר כתוצאה ממגע ישיר של חום על גבי המשטח.
משטח עבודה עשוי גרניט-
מרבית משטחי השיש הקלאסיים והמסורתיים שנפוץ למצוא במטבחים עשויים אבן טבעית הנקראת גרניט. מעצם היותה אבן טבעית לגרניט מופעים רבים ותצורות שונות. נקל למצוא משטחי גרניט בעלי גווני צבע המשתנים בתוך מקטעים קטנים של אבן, עם מראות של נימים וורידים בהירים שמשתלבים בתוך מגוון הצבעים. אין ספק שהיופי של הגרניט הוא מרהיב ומשדרג עיצוב של כל המטבח. חשוב לדעת שנוסף על יתרונותיו האסתטיים מצטרפים כמה חסרונות שחשוב לקחת אותם בחשבון. כיוון שהאבן היא טבעית לחלוטין כל מקטע אבן הוא ייחודי ואין שני לא, וזו הסיבה שגם קשה לנבא במדויק איך יראה המשטח שתזמינו למטבח שלכם. רבים המקרים בהם נוצר פער בין התוצאה הרצויה לתוצאה מצויה- ועל כך אין שליטה. חסרון נוסף הוא רגישותו של החומר לחומרי ניקוי. גרניט פחות עמידה לחומציות ולכן צריך להיות ברננים בנוגע לחומרי הניקוי שמיישמים על פני המשטח אחרת עלולים להיווצר נזקים כגון כתמים ואף סדקים.
נירוסטה-
שילוב של נירוסטה בעיצוב המטבח שכיח מאוד בתחום המטבח המקצועי כדוגמת מסעדות ומעדניות. מעניין לראות את השפעתם של תכניות הריאלטי כדוגמת מאסטר שף וחברותיה, והאופן בו הם הצליחו לחדור מגבולות הסלון עד המטבח הביתי, ותופעה זו ניכרת גם בהשפעות עיצוביות. משטח עבודה עשוי נירוסטה הוא בעל מראה מודרני תעשייתי ובעיקר מראה שמשדר 'עבודה סביב השעון'. מכאן גם נובעים יתרונותיו הבולטים של המשטח והם- עמידותו, רמת ההיגיינה שלו (כיוון שעשוי מתכת הוא לא סופח נוזלים כלל) וקלות התחזוקה שלו שמתבטאת בכך שניתן לנקות אותו באופן יסודי תוך מינימום השקעה לתוצאה נוצצת ומבריקה.