אקדמאים רבים המתלבטים לגבי לימודי תואר שני, לרוב נוטים לפסול לימודי תואר שני בתחום המשפטים וזאת מתוך מחשבה, כי וודאי יצטרכו להשלים הרבה מאוד קורסים ומי שבעיקר יכול להצליח בתואר כזה הם בוגרי תואר ראשון במשפטים.
הקונספציה הזו היא שגויה במהותה שכן תואר שני במשפטים בהחלט יכול להיות לעזר ולעניין רב גם לבוגרי תואר ראשון שלא סיימו במסלול משפטים בהכרח. הרי אין אחד שידע כיצד לקרוא חוזה ולרדת לפרטים הקטנים שלו, לא יעזור לו או ויכולת חתימה על מסמכים משפטיים ועריכת חוזים, שלא תחסוך לו כספים רבים וטרחה. גם העיסוק בפטנטים או סימני מסחר והגשת בקשות עליהם או תביעה בגין הפרתם, היא נושא בתחום המשפטי שחשוב להכיר אותו, בייחוד למי שמתעד לפתוח עסק עצמאי כעת או בעוד מספר שנים. ואם אתם מחפשים תואר שני שלא תצטרכו לשבור בשבילו חסכון, אז דעו לכם כי במרבית המוסדות, תואר שני זה נכנס תחת שכ"ל אוניברסיטאי.
משלבים עם מנהל עסקים
כפי שאמרנו, לעולם המשפטים יש נגיעה הדוקה גם עם עולם העסקים, ולכן זה אך טבעי להציע גם למי שמתעניינים בעולם העסקים או בוגרי תואר בתחום, לימודי המשך לתואר שני במשפטים. ניתן למצוא כיום במגוון מוסדות אקדמיים לימודי תואר שכאלו בוורסיות שונות כדוגמת לימודי תואר שני במשפטים עם התמחות במשפט עסקי המוצעים במספר מכללות ואוניברסיטאות או לימודי תואר שני במשפט עם התמחות בפטנטים, סימני מסחר וקניין רוחני. לעיתים חלק מהמוסדות כדוגמת המסלול האקדמי המכללה למנהל מציעים תואר שני כפול במשפטים ובמנהל עסקים אשר בסיומו מקבלים הבוגרים תואר LL.M וכן MBA.
תעודות מקצועיות במהלך התואר
במאבק הניטש בין האוניברסיטאות והמכללות על משיכת סטודנטים חדשים הן לתואר ראשון והן לתואר שני הקלף העיקרי שמציעות המכללות הוא נושא התעודה המקצועית שניתן לרכוש תוך כדי לימודי התואר השני. כך למשל חלק מהמכללות מציעות תואר שני במשפטים במהלכו ניתן גם לעשות קורס גישור ולזכות בתעודת מגשר מקצועית ומכובדת בשוק, או לצאת להכשרות בחו"ל במהלך התואר במסגרת חילופי סטודנטים. במכללות רבות אחרות מוצע להשתתף בקלינקות מעשיות המטפלות בנושאים בוערים בחברה הדורשים טיפול והצעות חוק משפטיות ועירוניות ועוד.
ויש גם מסלול מחקרי עם תזה
עוד דבר שרבים לא מודעים לו הוא שגם בתחום המשפטים יש מסלול המיועד ללימודי מחקר והוא תואר שני במשפטים עם תזה. רבים אינם יודעים זאת אך גם תחום המחקר המשפטי שוקק חיים ומחפש כמובן חוקרים נוספים שיצטרפו אליו. לכן אם אתם מעוניינים להשתלב בתחום המחקר, בנושא לא שגרתי זהו בדיוק התחום עבורכם. במסגרת התואר השני במשפטים עם תזה, תתבקשו תוך כדי הלימודים להשתתף בסמינר מחקרי בתחום שתבחרו, ולהגיש על ממצאי המחקר האישי שלכם עבודה מקיפה. לימודי תואר מתקדם עם תזה, הם בבחינת דרישת חובה בסיסית למי שרוצה להמשיך ללימודי דוקטורט ופרופסורה.