פה שחסרה בו שן אחת או יותר, ובמיוחד אם מדובר בשן קדמית הנחשפת בזמן דיבור ואכילה-מקנה לאדם מראה לא אסתטי ודימוי זקן. היכולת לשפר את מראה הפנים ואת תפקוד כל האיברים שבפה באמצעות השתלות שיניים, גורמת לרבים להסיר את החששות ולהחליט על ביצוע התהליך המורכב הזה, אשר נחשב לניתוח לכל דבר אך גם מאוד שונה מכל מה שאתם מכירים.
מהי השתלת שיניים?
כאשר אפילו טיפול שורש אינו עוזר והשן אינה מתפקדת, יש לעקור אותה- מה שאומר שהשן והשורש שלה מוצאים מן הפה. מלבד ה"בור" שנוצר במקום שבו השן חסרה, היוצר מראה לא תקין של הפה- לשיניים יש כמובן תפקיד באכילה ואפילו בדיבור. השתלת שיניים מטרתה להחזיר את כל היכולות החסרות ולשוות לפנים מראה נורמטיבי. ההשתלה כוללת כמה שלבים:
- הכנת עצם החניכיים לפעולה, במידת הצורך.
- החדרה של השתל החדש אל תוך העצם– בשלב הזה ניתן להתקין שן זמנית עשויה חומר אקרילי, אך יש הבוחרים לוותר על כך- במידה והשן המטופלת נמצאת במקום נסתר בפה שאיננו נגלה לאחרים.
- לאחר מספר חודשים כשהאזור מחלים- חשיפה של השתל, והתקנה של כיפה עשויה מתכת על גבו.
- התקנה של שן סופית.
חשוב לציין כי ברוב המקרים מדובר על כמה שבועות, לפחות, מרגע תחילת הטיפול ועד להתקנת השן הקבועה והסופית. עם זאת כיום ישנם מקומות המציעים השתלות של שיניים בתוך יום אחד, מבלי להמתין זמן רב בין שלב לשלב.
האם כדאי לי לעבור השתלה אם חסרה לי רק שן אחת?
התשובה לשאלה זו תלויה במטופל עצמו, ובמה שמתאים לו- אם המחסור בשן לא מפריע לו מאף בחינה- ייתכן שניתן לוותר עליה. אבל ברוב המכריע של המקרים, וגם כאשר לא ניתן לראות את השן במבט ראשון- היא חסרה לשם תפקוד תקין של אזור חלל הפה, ולכן מומלץ לבצע השתלה. טיפול של השתלת שן אחת בלבד יהיה פשוט יחסית, ועל כן גם לרוב יארך פחות זמן.
מהם הסיכונים בהשתלות שיניים ולמי הן לא יתאימו?
ישנם מטופלים אשר מבחינה בריאותית לא יתאימו להשתלת שיניים, לדוגמה אנשים עם בעיות בריאותיות קשות אשר ההשתלה תחשוף את גופם לזיהומים. השתלות שיניים כרוכות בכאב, בחשיפה לחיידקים, בדימומים ובאי נוחות לתקופה מסוימת- אבל התהליך הזה משתלם בסופו של דבר, כאשר נוסף על ההיבט הפיזי- המטופל מרגיש הרבה יותר טוב גם מבחינה נפשית, כאשר דימוי הגוף ה"זקן" שלו משתפר לאין ערוך.